Szülinap


Lola baba egy éves nagylány! Két bulija is volt, az első most vasárnap, magyar társaságban, a másodikat pedig sikerült az igazi szülinapra szervezni, a lakóparkban lakó kedvenc játszótársakkal. Így Lolának már három tortája is volt, azzal a rendhagyó elvvel, hogy háromszor egy az is egy, ugye? Babánk az első gyertyájának eloltását nem bízta a véletlenre, sajátkezűleg intézte, így a mai tortánál már nem volt ennyire lelkes. Na dehát miért lett volna, ha - mint kiderült - a marcipános baracktortáért jobban megéri küzdeni, mert finomabb, mint a feketeerdő. Van ilyen.

Pici Lola baba nagyon ügyes volt az elmúlt egy évben, nőtt több mint 20 centit, hízott több mint 6 kilót, növesztett 7 fogat (nem fogacskát, ezek bizony veszélyes fogak már), rengeteget okosodott és rengeteget ügyesedett, valamint már 365 napja napról napra egyre csak szebb és szebb. Egyetlen egyszer sem esett le se az ágyról, se a pelenkázóról, se sehonnan, egyszer sem ijesztett ránk semmilyen betegséggel vagy valami egyéb akcióval. Rendes gyerek, de a lényeg, hogy jók vagyunk együtt. Mi hárman. :)

Lolának három cipője is van, bár még csak a bentit használjuk, mert még nem szaladgál. Már várom, hogy mikor fog. Viszont a mászást tökélyre fejlesztette, nagyokat lehet vele kergetőzni egy-két pelenkacsere alkalmával, komolyan mondom, ha nem koncentrálok ezerrel, nem érem utol...

Az alvás a rekordokról szóló bejegyzés óta szuperül megy, az éjszakák legkésőbb este 8-tól reggel hétig tartanak, és ezeken kívül még napi két pihi van.

Jöjjenek akkor most is a kedvenc dolgok, mint a hírességek esetén:
- kaja: csirkehusi, sajt, kenyér, ebben a sorrendben, mindegyik az önálló falatozás módszerével, a fél évvel ezelőtt említett banán már a fasorban nincs ezekhez
- mondóka: egy, megérett a meggy...
- dal: egy kismalac, röf, röf, röf
- játék: nincs kiemelkedően kedvenc, hacsak nem az a képződmény, amit Gyuszkó választott tegnap a Cornell Store-ban
- nem játék: kulcscsomók, szemüveg, fényképezőgép
- ujjak: ha szopizásról van szó, a legfinomabbak a bal kéz mutató és középső ujjai egyszerre
- mondás: bralölalölalölalööö, vagy valami ilyesmi, nézzétek meg az új videókat, valamint pápápápápápáááááááá.
A mumus az továbbra is a körömvágás. De én álmában ilyesmivel nem akarom zavarni.

És mik még a menő dolgok mostanában? A séták alkalmával Lola már érdeklődve figyeli az állatokat, mutatóujjal mutatja a mókusokat, és követi őket a szemével. De a UPS-es meg a FedEx-es csomagkihordó autók is érdekesek. A haverokkal szokott pacsizni, és csúszdázni is szeret. Na meg majmoskodni a tükörben, és egy helyben támaszkodva állva fel-le mozogva ugribugrizni. Valahol itt tartunk most, hogy ismét október elseje van.

8 megjegyzés:

Timi, Zsolti, Csabi írta...

Bár ezt magánban már megtettem, most itt is még egyszer sok boldogságot kívánok (csak hogy a többi blog olvasót is kommentezésre sarkalljam). Nagyon ügyes nagylány! Gratula!

Olgi írta...

Köszi Csabi, Timi, Zsolti a megemlékezést! Minden rokont, ismerőst külön is puszilunk, akiknek pici babánk eszébe jutott. Olyan, kedvesek vagytok, örülünk, hogy sokan írtatok nekünk! : )

Névtelen írta...

Boldog szülinapot Lolának! (Remélem még nem késtem el nagyon, bár 8 napon belül vagyok! Vagy az csak névnapra jogos?!?)
És persze gratulációm a szülőknek, mert nélkülük ugyebár Lola nem jöhetett volna létre és nem lenne olyan amilyenné cseperedett igy 1 éves korára! :-)
Puszi
maki

Olgi írta...

Á, nem késtél el: bár a torták már rég elfogytak, szülinapi lufi még röpköd a lakásban, Lola pedig még mindig egy éves :). Maki, szuper, hogy írtál, puszi!

Névtelen írta...

Én is beállok a sorba és jobb későn, mint soha alapon kívánok még 99 ilyen szülinapot. :)

Olgi írta...

Köszi Lola nevében!

JuditAu írta...

Majd egy hónapos késéssel, de mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Olgi írta...

Koszi Judit, kedves vagy!