Ithacai körkép


Mostanában nyugisabban töltjük szabadidőnket gyakran ugyanazokat a köröket járva Ithacában, ezért izgalmas úti élmények helyett a város apróbb részleteit fedezzük fel. A hivatalos kategóriákat felborítva mi a következő részekre osztjuk a várost:

  1. Lakóparkok, mint például ahol mi lakunk őzek társaságában a város szélén.
  2. Könnyűszerkezetes családi házak az erdőben.
  3. Egyetemi kampusz háromszázévesnek kinéző százéves épületekkel.
  4. Commons, a belváros játékbolttal, éttermekkel, hippikkel, koncertekkel.
  5. Egy downtownnak nevezett rész, ahol régi, fából épült lakóházak vannak.
  6. A város szélén bevásárlóközpont, gyorsétterem, autószerelő.
Felraktam egy fotóalbumot, mely segítségével ti is picit "bámészkodva lófrálhattok" a városban. Felhívom mindenki figyelmét a fotóalbum egy praktikus funkciójára, a térképre, ahol minden képnek bejelöltem a helyét. (Kösz, haverok a googleban, csak így tovább!)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

koszi a kepeket, nagyon jo igy latni a kornyeketeket! :)
nekem amugy az egesz olyan, mintha kirakat lenne, ki tart itt rendet?
lehet itt valamin idegeskedni? :)

Unknown írta...

Jó megfigyelő vagy! A város tényleg ilyen rendezett, mint amit a képek mutatnak, és jól esik: az ember szeme nem botlik folyton valami disznóságba. Kimaradt egy viszonylag kicsi városrész, a Collegetown, ott van rendetlenség, zajos éjjeli buli, mert ott főleg fiatalok laknak.

Ki tart rendet? A város és minden lakosa.

Minden jel arra mutat, hogy Ithaca egy gazdag város, főleg az egyetem miatt, és ez a gazdagság kis helyre összpontosul. És mivel kisváros, ezért bizonyos problémák fel sem merülnek. Példaul nincs forgalmas autópálya, szemetes ipartelep, gettó, zűrzavaros üzleti negyed, kínai negyed.

És kisváros lévén a többség fejében kialakult egyfajta felelősségteljes közössegtudat. Nem szemetelnek, betartják a szabályokat, a rendezvényeket önkéntesek segítik.

Van például egy bicikli-recycling műhely, ahol ingyen javítanak kidobott bicikliket. Pontosabban bárki odamehet, megtanítják megjavítani a saját biciklijét, miközben segít megjavítani másét is. Már többezer bicajt javítottak meg. http://velonet.org/ribs/

Min lehet idegeskedni? Hogy mindenki olyan csigán vezet, hogy beleőszülök minden kereszteződésben, míg el mer indulni az előttem haladó kocsi. Egyéb ötlet hiányában a kérdésedre majd visszatérünk ha hónapokig minden reggel ötkor a hókotróra ébredünk.