Tailgating


Megnéztük a Buffalo Bills - Seattle Seahawks amerikai futball meccset. Már évek óta követem (felszínesen) az NFL eseményeit, és Buffalo nincs is messze ide, így mindenképpen meg akartunk nézni egy meccset.

"Tailgate" azt jelenti, hogy kocsinak, pl. pickup trucknak a hátsó csomagterének az ajtaja. "Tailgating" pedig azt jelenti, hogy a parkolóban kinyitják a tailgate-et, előkerül a grillsütő, kerti bútor, napernyő, és beindul a piknik. Na, ezt csinálja mindenki a meccs előtt. Leparkol a stadion melletti parkolóban mondjuk 30.000 kocsi, és ki-ki benyom a kedve szerint egy kis barbecuet, burgert, steaket, bőségesen leöblítve sörrel. A kocsik, hűtőtáskák, grillsütők között pedig 20-30 méterről dobálják egymásnak a tojáslabdát, frizbit, gyakorolják a csapatnak szóló szurkoló nótákat, egyesek a kocsi tetején állva. Már öt órával a kezdőrugás előtt megnyitják a parkolókat, már értjük miért. Mi akkor még úgy nyolcvan kilométerre voltunk egy autópálya melletti pihenőhelyen, de már ott is mindenki Bills mezben volt, a meccsre igyekezett, és kérdezték, mi is oda megyünk-e.




A meccset a Buffalo Bills 74.000-es stadionjában játszották, cseppet sem részrehajló közönség előtt... Bevonuláskor értelemszerű fújolás illetve ujjongás a vendég és a hazai csapatnak, vadászgép a stadion felett, pompomlányok, kifestett szurkolók. Elszórtan egy-egy vendégszurkoló, akiket a hazai szurkoló tömeg nem kímélt beszólásokkal, mutogatásokkal, de ők nem szégyelltek, és nem is féltek hasonló mocskos szavakkal és gesztusokkal visszavágni. Bunyónak viszont nyoma sem volt. A hazai csapat nyert. Tévében a játékot jobban lehet követni, de a hangulat miatt megérte elmennünk, még az eső ellenére is.




3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Orulet mi mindent csinaltok! :)
Lola veletek ment? Hogy birta?

Olgi írta...

Eléggé hihetetlen módon nyomta. Először kicsit nézegetett a stadionban, csináltunk pár fotót, majd meccskezdéskor a legnagyobb hangzavarban egy hang nélkül elaludt az ölemben, és jó másfél órányit pihent. Lehet, hogy őt csak elringatta, amikor alattunk az egész pad mozgott? :)
Összességében 2 óra után amúgy is hazaindultunk (ami itt még csak kb. félidő), mert már szépen eláztunk.

morcs írta...

Jó kis kiruccanás volt ez is ...