Lake Placid és környéke


Kanadából hazafelé útba ejtettük az Adirondack Parkot, mely majdnem egy egész Dunántúl méretű természetvédelmi terület. Az a hihetetlen, hogy bemegy az ember az erdőbe, és kétszáz kilométeren keresztül más sincs, csak erdő. Plusz dombok, tavak, és mindenféle programlehetőség várja az ide látogatókat.

Mi Lake Placid táján kirándultunk. Ha valakinek ismerős ez a név, bizonyára az itt rendezett téli olimpiák miatt (1932, 1980).

A település Mátrafüred méretű, tehát egy kis falu, mégis, annyira végiggondoltan pörgetik most is ezt a környéket, hogy a kétezer lakos a turizmusból él a mai napig. Nem csak az olyan trivialitásokra gondolok, hogy ott a hegy, hát akkor lehet hegyet mászni, meg ott a tó, lehet pecázni, hanem ennél sokkal merészebbek.

Mi tetszőleges nyári napon érkeztünk, mégis volt miből válogatni. Most csak ami eszembe jut: bobozás az olimpiai pályán, síugróverseny zajlott az egyik sáncon, a csarnokban az USA-Svédország ifi hoki válogatott meccselt, kisvonatozni lehet a hegyekben, mozi, lovak, múzeumok, korizás, biathlon, síliftezés. És persze vannak kevésbé rendszeres események is, téli sportok világbajnokságai, ironman, Oktoberfest (ha-ha), stb. Ismét megállapítottam, hogy ez az ország a marketing szülőhelye, de ezúttal szerencsére pozitív élmények hatására. :)

Volt még egy rendkívüli helyszíni versenyszám, erről Gyuszkó videót készített. Mit írnátok negyediknek ahhoz a felsoroláshoz, hogy bukósisak, napsütés, síléc? Én biztos nem azt, hogy medence, de nézzétek, érdekes lehet bakancsban és lécben úszni:



Az Adirondacks-ben sok hasonló tóparti kis település van, kellemes pihenőhelynek tűnik mind, még lehet hogy megyünk errefelé. A hétvégén készített fotóink egy részét itt lehet megnézni.

3 megjegyzés:

morcs írta...

A vizbe sielest me'g gyorsan Pekingben is be kellene vezetni.

Olgi írta...

O, ennél azért hosszabb a lobbifolyamat egy-egy új sport esetén. De az biztos, hogy elég látványos, csak nem túl sok helyen űzik, szerintem nem lenne igazságos betenni.

Névtelen írta...

lassan kezd erni bennem, h el kellene hagyni Magyarorszagot. :)