Kanadai kirándulás


A múlt héten egy nagyobb kirándulást csaptunk: Kanadába utaztunk. Az Ontario tavat kerültük meg, de volt az út végén egy vargabetű, így Montréalt is megnéztük.

Sok-sok élmény ért minket, nem célom most egyesével mindent leírni. Voltunk nagyvárosban (pl. Toronto), kisvárosban (Kingston, Niagara on the Lake). Jártunk felhőkarcolók között, zsúfolt belvárosban, és csendes országúton, szép természetben. Egyszer kisebb időutazáson vettünk részt, egy erőd látogatásakor, máskor pedig bedugult a fülünk a "nemrég még a világ legmagasabb épületébe" szállító liftben. A föld alatt is sétálgattunk, Montréalban az Underground City-ben. Ez egy egész nagy összefüggő rendszer, épületeket, tereket, utcákat köt össze.

Hogy még kalandosabb legyen a városnézés, egy új játékot is játszottunk, Lola fejlesztette ki. Az a forgatókönyv, hogy ráadunk Lolára két zoknit. Itt rontjuk el a dolgot, tudom én. Lola egy idő után elkezdi fogdosni a zoknikat, és az egyiket megkaparintja. Kicsit rágcsálja, majd egy óvatlan pillanatban megválik tőle. Nekünk ekkor az a feladatunk, hogy megtaláljuk a zoknit... Izgalmas feladat ez egy három milliós városban. Eddig egész jók vagyunk, mert az óvatlan pillanat utáni 1 km-en belül rájöttünk, hogy rajtunk a sor, visszamenni a zokniért. Bár Lola nem mondta meg, hogy mi a cél a játékban, lehet, hogy másra kell hajtanunk.

Kanadára visszatérve még pár dolog. Amin meglepődtem, hogy az államformája alkotmányos monarchia, az uralkodó II. Erzsébet. Ezt ti tudtátok? Amin nem lepődtünk meg, az az, hogy nyáron is tud cudar idő lenni, pl. belekeveredtünk egy egészen hatalmas jégesőbe az autópályán. És útravalónak minden kedves olvasónak: ha az ember Kanadában magyarul beszélget, tegye kellő körültekintéssel, mert egy ismeretlen vissza fog válaszolni, természetesen magyarul.

Nincsenek megjegyzések: