Vizit Déj


Ma volt a tanszéken a "PhD Visit Day", vagy jó parasztosan mondva "vizitdéj". Itt még nem törölték el. Elmondom mi ez.

Mennek a végzős diákok doktorálni, csak még nem tudják hova, ezért az egyetemek versengnek a legjobbak kegyeiért. A Cornell Számítógéptudományi Tanszékének ki kell tennie magáért, mert olyan vetélytársai vannak, hogy MIT, Berkeley, Stanford, Carnegie Mellon. Erre van a nyílt nap, egy két napos rendezvény, amikor körbevezetik a potenciális jelentkezőket a tanszéken, a kampuszon, a kollégiumokon, és a városon. Összesen vagy 25 diák jött nézelődni, olyan egyetemek végzősei, mint Yale, Princeton, Chicago, Kanpur (India), Tel Aviv (Izrael). A poén az, hogy a tanszék fizeti a diákoknak az ideutazást, szobát a Hiltonban, teljes ellátást, közös ebédet az oktatókkal, esti bulit. Sőt még ingázó buszt is rendelnek a hotel és a tanszék között. Pedig még nem döntötték el, hogy hova mennek doktorálni. A tanszéki oktatók és kutatók egyéni fogadóórát tartanak, továbbá prezentációt a kutatócsoportok munkájáról (grafikai labor, természetes nyelvek, mesterséges intelligencia, elmélet), az ipari kapcsolatokról, pályázati tevékenységről. Aztán témák szerinti bontásban beszámolnak a tanszéki doktoranduszok a tanulmányaik alakulásáról, és válaszolnak a vendégek olyan kérdéseire, hogy "Heti hány órát foglalkozik veled a témavezetőd? Hol érdemes lakni? És milyen szórakozási lehetőségek vannak?". Egy ilyen kérdezz-felelek szessönre engem is meghívtak. A végén még egy poszter-szessön is volt a főépület aulájában, ahol kábé minden doktorandusz bemutatta az aktuális munkáját, közben mindenféle finomságot rágcsálva.

És senki nem mondta, hogy ezek a vendégek ide fognak jönni doktorálni. Tegyük fel, elmegy a Berkeley nyílt napjára. Ott a kaliforniai nappal sütteti a hasát az egyetem teraszán, és nem a párás ablakon és a ködön át lesi, hogy most hó esik-e vagy eső. Ez is bele tud szólni egyesek preferenciáiba. Hogy a jó franc esne a hőmérőbe.

13 megjegyzés:

Olgi írta...

Így egy komplett USA-körutat lehet csapni ingyen, mi? Bár vannak érdekesebb dolgok is, mint a kampusz-turizmus, az igaz.

Névtelen írta...

intelligencia

Olgi írta...

Ez igaz, javítva. Neked is vannak amúgy hibáid, pl. made IN PRC.

Névtelen írta...

Bagoly mondja verébnak, hogy nagyfejű...haha

névteLenke

Névtelen írta...

nek...

Unknown írta...

Lektoráltak már engem korábban is, de még a Journal of Combinatorial Theory sem volt olyan szigorú, mint Kedves Olvasóink.

Névtelen írta...

Olgi. Kösz, van bőven :) Azt azért mondanám, hogy a bagoly névtelen nem én voltam :)

Névtelen írta...

Törtem a fejem mi a baj a Made in PRC-vel, aztán megnéztem mekkora türhőséget írtam =D

Unknown írta...

Hú, nektek tényleg elegetek lehet az ottani időjárásból! Remélem, én majd viszek egy kis jó időt áprilisban (vagy ha nem, akkor egy adag rendes, itthoni papírzsepit vigasznak) :)

Olgi írta...

Nem vicceskedünk, tényleg kibírhatatlan a nagy hideg és az ingadozás is. Most ippeg csodaszépen kavarog a hó, a hőmérőn -6 fok, de hivatalosan is csendesen megjegyzik, hogy -13-nak érződik. Szépen alakul ez! :)

A zsepi nem kardinális, mindig veszünk vagy 500-600-at (három doboznyit), az elég egy időre, és a három rétegű elmegy. Lola is használja: pici darabokra tépkedi, ha hozzáfér, majd miután ezeket a kis darabokat egyesével az orrához emeli, szipog is.

Névtelennek: Majd legközelebb én is kivastagítom, ha akarod.

Pálma írta...

Lola, nem kell mindig mindent eltanulni a felnőttektől...:)

Unknown írta...

Aha, az orrfújást tényleg nem kell eltanulni, azt én kicsit túlzásba viszem.

Olgi írta...

De a zsepitépkedést nem csináljuk, az saját ötlet. :)