Körhinta


Ha Syracuse-ban jártok, akkor látogassatok el a helyi plázába. Syracuse 150 ezres város, ugyanakkor a pláza hasonló méretű, mint a WestEnd. Valami ilyesmit vár az ember Amerikától, ugye?

Van benne rakás bolt, de az izgi az, hogy van a másodikon egy 100 éves körhinta! Igen, olyan csicsás. 1909-ben építették, 30 tonna. A rajta található 42 lovat természetesen kézzel készítette egy mesterember, akinek az összesért ezer dollár volt a fizetsége. A körhinta különféle vidámparkokban lakott az USA-ban, mígnem 1985-ben megvette a plázaépítő banda -szóval cégcsoport- 400ezer dollárért. Ezután évekig restauráltatták, az sem kerülhetett sokkal kevesebbe, majd köré építettek egy plázát, aminek a körhinta nevet adták.

Eddig oké, ami még jobb, hogy utazni is lehet a körhintán. Mentünk is egy kört, azaz sokat, ki elégszik meg ma egy körrel? A három sorban elhelyezkedő lovak közül a belső sorban találhatóak 45 kilósak, a középső sorban lévők 68, a külső sor lovai pedig 100 kilót nyomnak. Nekünk persze a legnagyobb, leggyorsabb lovakon volt a helyünk, ki a csuda venne észre minket a fotókon/videón, ha legbelül ülnénk? :)

Íme, Törőcsik és Soós helyett a főszerepben Lola és én, az operatőr pedig Gyuszkó:



10 megjegyzés:

Pálma írta...

Erre csak annyit tudok mondani, hogy NAGYON JÓ!!!

Lola szuper vagy!!

Unknown írta...

Köszi, Pálma, Lola tényleg végig ügyes volt, pedig vagy három percig tartott, és nagyon gyors volt!

Nyilvános vitára bocsátom a kérdést, hogy a videón látható dolgot úgy hívják-e hogy "körhinta", vagy úgy, hogy "ringlispil"?

(Szerintünk körhinta.)

Pálma írta...

Körhintának a láncosat hívják...ami a filmben is van...

Szóval szerintünk "ringlispil".

DE nem biztos...

zseniko írta...

Az a láncos szerintem is körhinta, de attól még ez is lehet az. Így legalább magyarul van.
És amerikaiul mi a neve ennek a játéknak?
Természetesen Lola nagyon ügyi, vagány csajszi! Puszi neki és nektek!

Olgi írta...

Ez a Carousel a Carousel Centerben.

Névtelen írta...

A vidámparki cuccot is korhintanak hivjak, igy legyen korhinta. Ringlispil meg ugye nemetbol jott, jol megmagyaritva korjatek.
Gyuszko: nem kerulte el a figyelmemet, hogy 16:9-ben nyomatod a videot mar... :]

Unknown írta...

Ja, pontosabban 53:30-ban (úgy jön ki, hogy 848:480, csak közös nevezőre hoztam), ami kábé, de nem pontosan annyi, mint a 16:9...

Nem tudom a Panasonic melyik ujjából szopta ezt az arányt, de örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.

A youtube-ot viszont értem, mert sokkal vastagabb fekete csíkokat raknak oldalra, mint amit számításom szerint kellene.

Unknown írta...

.... akarom mondani, a youtube-ot viszont NEM értem, mert sokkal vastagabb fekete csíkokat raknak oldalra, mint amit számításom szerint kellene.

Névtelen írta...

A 480-at még értem, mert sok TVnek 480 a horizontalis felbontasa. Pl a mi plazmanknak is. Valami VGA cucc is lehet benne, ha mar anno 640*480 volt...Youtubera magyarazatot adhat, hogy sokan semmit sem konyitanak a videokonvertalashoz.

Névtelen írta...

akarommondani a vertikalis... :]