Emlékeztető


Nagy általánosságban igaz, hogy utólag megszépülnek a dolgok. Könnyen el tudom képzelni, ha valaki megkérdezi tőlünk, hogy itt milyen a tél, az mondom majd: á, nem vészes. Ezért most mindenképp írok, hogy biztosabban emlékezzek.

A tél Ithacában szinte kibírhatatlan. Persze nehogy már ilyet általánosítsak egy pár hónapból, legyen inkább csak annyi, hogy ez a tél tuti kibírhatatlan. (Ugyanakkor mások szerint semmiképp nem kivételes.) Nem kívánom senkinek a tartós mínusz 15 fokot. Főleg nem a tartós -15 fokot enyhébb szélben. Esetleg a tartós minusz 15 fokot erősebb szélben és hófúvásban. További változtatok szabadon. De gyakorlatilag olyan az egész, mint egy hosszú szobafogság. Vagy inkább egy hosszú szobafogság sötétben, mert utálatosan szürke minden.

Nem tudom, mit vagyok oda, nem is esik minden nap hó - ergo nem kell naponta többször kocsit takarítani, vagy arra figyelni, hogy olyan vezetők, akik most látnak életükben először havat (nem a volán mögül, hanem úgy általában) hogy reagálnak az eseményekre. Sőt, képzeljétek, néha annyira meleg van, hogy az összes hó elolvad! De ilyenkor meg attól kóvályog az ember feje, hogy miért kell 20-30 fokot ingadoznia a hőmérsékletnek fél nap alatt kétszer. Mert azzal a lendülettel, amivel ez jött, hirtelen visszaugrik mínusz "sokba" úgyis.

Van, aki kifejezetten szereti ezt az időt, így néz ki:
De kemények vagyunk, és lenyomjuk. Egyébként optimista vagyok a témában, semmi gáz, lehet, hogy már csak két hónap és kisüt a nap! :) Belátom, hogy mégse ingázhat Gyuszkó Floridából a Cornellre, úgyhogy addig is marad a fűtött lakás, meg a Saab-ban szerencsére a fűtött ülés, valamint a traction control. (A tegnapi kivételesen kellemes nap pedig csak erősíti a szabályt.)

Nincsenek megjegyzések: