Hószünet


Egész éjjel esett a hó, kb. 20 centi. A helyi iskolák vezetőjének hatásköre eldönteni, hogy mikor van hószünet. Na, ma volt. Azt mérlegelik, hogy az iskolabuszok biztonságosan el tudnak-e jutni a suliba. Ha nem, valóban bezár az egész suli, semmi napközi vagy hasonlók, úgyhogy mókás lehet helyet keresni reggel hirtelen az iskolás korú kisgyerekeknek. Persze mindjárt megkérdezem Gyuszkót: lehet az is mókás volt, ahogy kiásta a kocsit a fehér buckából, és megpróbált a hókupacon át kitolatni.

Mi ismerünk egy iskolást, aki kivételesen nem örült a mai hószünetnek. Katharinának, német barátunknak ugyanis nyolc év után ez lett volna az utolsó napja amerikai iskolában, mert jövő héten Németországba költöznek. Minket is elért tehát a búcsúzkodás. Irtó fura dolog, hogy ebben a városban nem csak mi, hanem az összes ismerősünk, továbbá a város lakosságának nagyobbik fele is ideiglenesen tartózkodik.

Ha nincs suli, és van hó, akkor legalább lehet Lolával szánkózni:



A hó olyan reakciókat váltott ki Lolából, mint a Mikulás - semmi különöset. Szerintetek vajon minek kell a szánkón ülni, amikor már menni is lehet?



1 megjegyzés:

morcs írta...

Ügyes vagy, Lola, nagy kislány lettél!