Diplomaosztó


Valóban régóta vagyunk itt - ez abból is látszik, hogy véget ért egy tanév, az előző májusi hétvégén volt a Cornellen a diplomaosztó. Csak a kíváncsiságunktól vezérelve nem vettünk részt, már csak azért sem, mert ehhez Gyuszkónak tanszéki dolgozóként kötelező lett volna beöltöznie talárba, és legnagyobb sajnálatomra nem volt kedve.

A diplomaosztót az egyetemi focipályán tartották, a 25 ezres lelátó csurig volt a boldog rokonokkal, a pálya pedig a végzősökkel. BSc, MSc, PhD - mindenkit most ünnepeltek, szabad szállodai szoba 100 km-es körzetben nem is volt azon a hétvégén. A ceremónia eléggé könnyed, kötetlen hangulatúnak tűnik a fotók alapján, vigyorgó rektorral, a talárjaikat és kalapjukat poénosan feldíszítő végzős diákokkal, és strandpapucsban vonuló tanszéki oktatókkal. Érdeklődőknek ezt a másfél perces fotósorozatot ajánlom.

Nyomokat hagyott bennem évekkel ezelőtt, amikor a Hajdú-bihari Naplóban tanév végén rakás kisgyerek 2x2 cm-es fotója jelent meg, alattuk a remek tanulmányi eredményekhez gratuláló családtagok keresztneveinek, titulusainak felsorolásával. Még ilyen "előképzettség" mellett is nagyot néztem az egyik egyetemi lapban megjelent hasonló jellegű, óriási (negyed, fél, egész oldalas) hirdetések láttán. Most döntsétek el, szerintetek nem túlzás ez "egy kicsit"? Bal oldalon több száz diplomázó neve a több oldalon át sorolt több ezer végzős közül - jobbra pedig egyetlen diáknak címzett gratuláció (micsoda süket duma ráadásul). Szerintem tök ciki!



10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Legalább azt nem írták róla, hogy szép.

Pálma írta...

Én ilyet nem kérnék...

Unknown írta...

Hát igen, ha rólam valaki megjelentetne egy egy oldalas reklámot, dicshimnusszal és egész alakos fényképpel, azt hiszem, nem állnék szóba vele többet. De a szöveg szerintem kedves, egy képeslapon elmenne...

Névtelen írta...

Pálma, akkor ez lehet vmi büntetés vagy rossz tréfa :)

Olgi írta...

Aha, egy olyan tréfa, ami 636,32 dollárba került. Bolondnak is megéri, nemhogy a szülőknek... Ja, de lehet, nem is ők voltak!

soundria.freeblog.hu írta...

Kultúra kérdése. Mindannyian irtó büszkék vagyunk a gyerekünkre és különlegesnek tartjuk, legszívesebben világgá kürtölnénk. De a mi kultúránktól ez valóban idegen.

Olgi írta...

Igen, bizonyára ez a helyes megfejtés. Azóta felfedeztem, hogy a bal oldalon van ismerősöm!

Névtelen írta...

Kinek nincs ismerőse a bal oldalon? :)

Olgi írta...

Micsoda sziporkázó humor!

Pálma írta...

Szerintem a Névtelennek a jobb oldalon van az ismerőse...