Independence Day


Nem Will Smith és ufók, hanem július negyedike, az Amerikai Egyesült Államok Függetlenségének Napja. 1776, Függetlenségi Nyilatkozat, Jefferson, pfúj britek, ilyesmi. A wikipédia szerint ez "az egyetlen olyan ünnepnap, amelyet az egész ország egyként ünnepel". Lehet, őszintén szólva erről nem tudtunk megbizonyosodni. Az tuti, hogy Gyuszkó nem ment be az egyetemre, még ügyeket intézni sem, mert nem lett volna ott még annyi ember sem, mint az eddigi napokon.

De mit csinál egy tisztes amerikai egy szövetségi ünnepen? Naaa? Hát vásárol! A TV-ben egymást érik azok a tartósabb termékeket nyomató hirdetések (pl. kocsi, bútor), hogy most féláron ez meg ez, még haza is visszük neked; vagy most vegyél, és elég ha 2013-tól elkezded a kamatmentes részleteket visszafizetni, mert hazafias kötelességünk téged segíteni. Kemény piac ez... ((Bezzeg ha március 15-én kürtős kalácsot akarok venni a Lánchídon, biztos hogy háromszorosa, mint egy átlagos napon a strandon, mi??))

Sok parádézás egyébként nem volt, csak tűzijáték. Kicsit persze fura, hogy a július negyedikét ünneplő tűzijáték másodikán van, eső esetén harmadikára halasztva, mert mindenre kell gondolni, még egy kisvárosban is. De legalább a hónap stimmelt. :)

Ilyenkor a szokások szerint piknikezni mennek az emberek. Most nem olvadtunk be, mert mi teniszezni mentünk. Igazi amerikai zöld keménypályára! Az ünnep kedvéért azért beöltöztünk zászlósba. Lola most fogott a kezébe először teniszlabdát, és tetszett neki! Remélem, holnap is megyünk!

7 megjegyzés:

Pálma írta...

Örülök,hogy elmentetek teniszezni!
Valahol el kell kezdeni...

Olgi írta...

Talan ez kicsit hamarabb van, mint ahogy te kezdted...

Pálma írta...

Sose lehet elég korán elkezdeni... :)

Unknown írta...

Ajaj, ez az asszimilálódás jele, hogy ilyen pólókat vettetek? ;)

Unknown írta...

Nem kell aggódni, különben is, a pólóinkon egy kopottas amerikai zászló szerepel, mely a felirat szerint "Faded Glory", azaz "Megkopott Dicsőség"... És az is ott van, hogy "2008", szóval máskor már egyáltalán fel se vehetjük.

Névtelen írta...

Magyar zaszlohoz mit szoltak volna a polon? :)

Unknown írta...

Hát kivel is szoktunk találkozni? Kínaival és indiaival. Őket nem zavarja, hogy mi magyarok vagyunk. A Köbükis pólómra sem szoktak reagálni. By the way, most jöttem rá, hogy némi retusálással árpádsávos pólónk is lehetne...