Watkins Glen


Tegnap Watkins Glenben jártunk. Soundria már említette ezt a helyet, mint híres autóverseny-helyszínt. Forma 1 mostanában nincs erre, van azonban itt az USÁ-ban sokkal menőbbnek számító Nascar, Indicar és egyebek.

De mi nem emiatt keveredtunk ide, hanem Gyuszkó meglátott egy fotót egy kollegája asztalán, és megkérdezte, hogy ez meg hol van? Kiderült, hogy Watkins Glenben, ami egy köpésre van tőlünk, még otthoni távolságmértékekkel is. Kb. 20 mérföldre, a szomszéd Finger Lake, a Seneca tó partján.

Na de mit is lehet itt nézni? Egy patak folyik 2 kilométeren át, tizenkétezer év alatt utat vágva magának hatalmas sziklákba, és ezalatt ereszkedik 120 métert. A hivatalos kiírás alapján az úton 19 vízesés van, de ennek nem kell bedőlni, mert mi ennél sokkal többnek éreztük, vagy valami gond van a vízesés definíciójával. Szóval itt nem az a helyzet, hogy van egy hely, ahol lehet egy mutatós fotót csinálni, hanem mész, mész, és még mindig más, de még mindig gyönyörű. Ez az egyik legszebb hely a világon, ahol jártunk. (Azóta tudjuk, hogy glen = szurdok, kanyon)

Persze a fotóink lényegében csak gyenge utánzatai a valós látványnak, még akkor is, ha Gyuszkó mindent megtett, de mégis csak érdemes belekukkantani a tegnapi sorozatunkba, amit a fenti fotóra klikkelve is elértek.

2 megjegyzés:

zseniko írta...

Hát ez a hely tényleg csúcs! Érdekes, de valahogy nem ez jut eszembe Amerikáról. Pedig ahogy az épületek meg az autók meg az egyéb ember alkotta dolgok nagyobbak, ugyanúgy, akkora területen több lehet a természeti szépség, meg a háborítatlan "vadon" is.
Ez a szurdok nagyon klassz,és remélem, még sok más szép helyet is felfedeztek, mi meg nézhetjük a szép képeket :-)

Olgi írta...

Az a szokás kimondatlanul itt a blogunkon, hogy minden első kommentelőt köszöntünk. Ezért is sok puszit és kellemes nyarat kívánunk mindhárman Zsenikőnek!
És igen, ez a helyzet, hogy ekkora hatalmas országban sok sok olyan tuti hely van, amiről soha nem hallottunk. Bár ez igaz néha közelebbi tájakra is... De mi igyekszünk az itteni felderítéssel, főleg, amíg jó idő van.