Fesztivál


Most hétvégén volt az Ithaca fesztivál. Érkezni is tudni kell... A városban három napon át három helyszínen voltak mindenféle élő előadások, főleg zene. Igaz, láttunk egy összepakolt bohócot és gyakorló zsonglőrt is.

Pénteken voltunk a városban. Végre sétáltunk Lolával a kampuszon, amíg Gyuszkó intézkedett egy kicsit. Nem voltam még túl sok egyetemi kampuszon, de az biztos, hogy ez nagyon szép. Az épületek meg a természet együtt elég egyedivé teszi. Utána kicsit eláztattuk magunkat a belvárosi fesztiválhelyszínen. Mihály-napi vásár típusú volt.

Vasárnap a Farmer's Market és a Stewart park nevű helyszínekre látogattunk el, ismét a tajvaniak segítségével. Volt sok minden, kísérlet a világ legnagyobb élő emberes békejelére (mondjuk ekkora városban ez akkor is hamvába hóttnak tűnik, ha rengetegen voltak), körhinta, Bratwurst, vattacukor, sok babakocsi, még több hippi kinézetű vidám ember, és ráadásnak szikrázó napsütés. (Eddig olyan szeptemberinek beillő esőkabátos idő volt.)

És már megint jót nevettünk, mert amikor a nagyszínpadhoz mentünk, tudjátok melyik dalt kezdték el énekelni? Az volt az első pár szó, hogy "Puff, the magic dragon". Magyarországon Paff, a bűvös sárkány, de ezen kívül van jónéhány átirata. De mint kiderült, ez abszolút helyi vonatkozású, mert szerzője, Leonard Lipton a Cornellre járt, méghozzá fizikus szakra, amikor a dalszöveget írta. Úgyhogy kedves ismerősök, még lehet próbálkozni! [A dallamot pedig Peter Yarrow, egy másik Cornelles diák írta, aki egyúttal tagja a "Peter, Mary and Paul" együttesnek, akik a nagyközönség előtt először adták elő a dalt. A Szerk.]

U.i.: Gyuszkó feltöltött pár fotót a legfrissebb albumba.

U.i.U.i.: Például ezt:



1 megjegyzés:

Zsuzska írta...

:D :D
Köszi a képeket :)