Red banana


Ettetek már piros banánt?

Ha még nem, akkor szerintünk nem kell kipróbálni. Mert bűn rossz. Lehet, hogy éretlen, nem tudom, de egyrész alig jön le a héja, másrészt pedig csupa csupa lisztes az íze. De nem annyira, mint az éretlen zöldnek, hanem lenyelhetetlen módon. Kis túlzással majdnem megfulladtam.

Ez az egész azt jelenti, hogy voltunk bevásárolni. Már három boltban is. Az első, Target nevű nem kifejezetten élelmiszerlánc, - erre csak utólag jöttünk rá -, de van egy otthon mondjuk közepes boltnyi kaja részleg is benne. Ez, mivel hatalmas választékot vártam, kisebb csalódás volt. Két nappal később a P&C nevű láncban jártunk. Na, ez már sokkal jobban tetszett. Több kaja, merthogy ez élelmiszerrel volt csurig. A banán is innen van.

Na de a várt kánaán ma jött el, mert segítséggel a Wegmans nevű boltba is eljutottunk. Az első kettő gyalog távolságra van a lakásunktól, a Wegmans messzebb. Ide úgy kerültünk, hogy megismerkedtünk egy tajvani párral. Konkrétabban az ő kocsijukra fáj a fogunk. De már nagyon... Csak eléggé bürokratikus dolog ebben az államban (is?) kocsit venni, minimum egy hónap lesz. Ha túl vagyunk rajta, elmeséljük. Visszatérve, a tajvaniak - ha tudnám pontosan a nevüket, le is írnám - nagyon kedvesek. Felajánlották, hogy elvisznek minket bevásárolni. Így lett irány a Wegmans.

Ez a bolt végre beváltotta ábrándjaimat. Már otthon is furdalt a - nem, nem a lelkiismeret, hanem - kíváncsiság, hogy milyenek itt a szupermarketek. Nem tudom, mire számítottam, mert olyan aha élményre azért nem, mint ami tizeniksz éve ért Ausztriában, hogy hű, mekkora hűtőpultok, mennyi sajt, stb. De gondoltam, valami biztos lesz. És igen, itt a Wegmansban lett is. Olyasmi, mint a Cora, csak valahogy szebb. Nagy is persze, de ekkora boltok otthon is vannak. Ha lehet ilyet mondani, ízlésesebb belül, a szerkezete is (pl. vasszerkezet a plafonon), meg a kirakott cuccok hatása is. Hatalmas az árubőség, bár lényegében ez is stimmel otthon is. (Itt persze nekem a valódinál talán bővebbnek tűnik a választék, mert általában a hagyományos, unásig ismert cuccok csomagolása is más.)

De akkor is rengeteg cucc van. És persze minden, de minden kipakolt termék gyönyörűszép, friss. A zöldségpultokon lévő árukat rendszeresen zuhanyoztatják, úgy néznek ki mint a kerben lágy eső után. Csomó minden "organic food", sokmindenből másfajta nincs is. Nem csak ampulla-csomagolásokat árulnak, hanem pl. 32 oz / 907g - os gyümijoghurtot is, az is organic; konzervben kapható kb. 4 kilós Heinz ketchup (tudjátok, ez a legfincsibb/legegészségesebb, mert az összes többiben van kukoricakeményítő), ötvenmillió féle édesség külön erre a részre vonatkozó nyalókás meg nemtudommilyen tuti dizájn között, hát ilyesmik. A pénztárnál lehet választani, hogy a filmekből ismert fülek nélküli papírtáskát kér az ember, vagy nylon szatyrokat. Ja, a pénztárnál kértek Gyuszkótól ID-t, mert sört is vettünk, az is csak hatosával van. A magyar személyiben nem volt biztos a kiscsaj, hiába volt az az egyik sor fejléce, hogy date of birth, azért hívott egy managert. :)

Persze van kajálda rész is, pöpec. Úgyhogy ide fogunk járni előbb vagy utóbb a Saab-unkkal :)

9 megjegyzés:

Unknown írta...

Egy-két kiegészítés Olgi bejegyzéséhez: a friss kék áfonya kizárólag 907 grammos kiszerelésben kapható, és egy olyan szuper csavarhúzót vettem, amit mostantól mindenhova magammal fogok vinni. Az ikeás polcnak csak az irányába kellett mutatni vele, és máris összeállt.

És ma kocogtam a patak túloldala felé, és ahol Olgi őzet látott, na ott én is végre láttam őzet!! Aztán párszáz méter múlva még kettőt. Végül pedig négyet egyszerre Elhamarkodott lenne azt mondani, hogy hét őzet láttam, mert az erdőn keresztül megelőzhettek, hiszen gyorsabbak nálam. Biztos nem is értették, mit kínlódok két lábon futással, hiszen négyen gyorsabban lehet. Szóval mondjuk azt, hogy legalább négy őzet láttam. Előtte meg két nyuszit. És két kínait is, de az nem nagy kunszt, még rám is köszöntek.

Unknown írta...

És puszi Olginak, aki mindent megjegyez, még amit a fényképezőgépről mondok azt is. A banánról ő készítette ezt a szép felvételt, méghozzá egy fehér papíron keresztül tompított vakuval, és utószerkesztéssel. Puszi Szívem!

Zsuzska írta...

Fényképezzetek őzet nekünk!
;)

Zsuzska írta...

még egy kérdés: télleg piros a banán? ;)

Unknown írta...

Tényleg olyan színű mint a képen! (Az utószerkesztés csak egy vagdosás volt.)

Unknown írta...

Lehet, hogy ezekkel a banánokkal édemes csinálni valamit evés előtt, mint a főzőbanánnal. Kinéztem Nektek egy receptet az allrecipes.com-on:
Bananas Foster II
Ingredients:
* 1/4 cup butter
* 2/3 cup dark brown sugar
* 3 1/2 tablespoons rum
* 1 1/2 teaspoons vanilla extract
* 1/2 teaspoon ground cinnamon
* 3 bananas, peeled and sliced lengthwise and crosswise
* 1/4 cup coarsely chopped walnuts
* 1 pint vanilla ice cream
Directions:
In a large, deep skillet over medium heat, melt butter. Stir in sugar, rum, vanilla and cinnamon. When mixture begins to bubble, place bananas and walnuts in pan. Cook until bananas are hot, 1 to 2 minutes. Serve at once over vanilla ice cream.

Vagy inkább adjátok a chipmunk-oknak, Ti meg vigyázzatok az alakotokra ;)

Olgi írta...

Kösz a receptet. Igaz, hogy tegnap óta tele a hűtőnk, de a hozzávalók fele azért nincs meg. Na, meglátjuk mi lesz szegény piros banánokkal.
Amúgy Juli, az utsó megjegyzést még majd írd le párszor, mert Gyuszkó nem tudom mikor fogja nem észrevenni a nagy fudge és chocolate chunk választékot...

Névtelen írta...

ezt nevezem, softboxos banan-fotozas! :)

Olgi írta...

Kepzeljetek, megerett a pirosbanan, magatol, es igy mar eheto. Csak elegge olyasmi az ize, mint a hagyomanyosnak, szoval semmi izgi, nem az ize a poen.