Utolsó Kettő


Utolsó két nap még elmentünk Tampába, aztán vissza Miamiba. Tampának van egy óvárosa, Ybor City, szivargyáros negyed volt eredetileg, kábé ilyennek képzelném el Havannát a kommunizmus és a szegénység nélkül.

Aztán még volt egy kis időnk megnézni Key Biscayne-t, egy sziget Miami mellett, nagyon szép piknikezős-strandolós hely, egyúttal a teniszpálya-turizmusunk újabb állomása. Betettük lábunkat a Crandon Park center court-jára mely egy rangos tenisztornának ad otthont márciusban, továbbá az "A" pályájára, ahol a fotóink tanulsága szerint simán két szettben nyertem. És felkerestük Miami megye legrégebbi épületét, mely egy 150 éves világítótorony a Key Biscayne sziget csücskében.

Fotóink Tampáról és Key Biscayne-ről.

2 megjegyzés:

morcs írta...

Tampából mi egészen mást láttunk.
A campust és a botanikus kertet. A botanikus kertben levő tavacskánál ki volt írva (nagyon szabad fordításban :), hogy az alligátorokat ne etessük a tenyerünkből. Valamivel pontosabban, hogy kerüljük el őket. De egy fia alligátort se láttunk.
Másrészt (autó híján) a belvárosba buszozva a város olyan részeit is láttuk, amilyen Havanna szegény negyede lehet.

Olgi írta...

Az egyik angol tanárom, Cheryl a University of Floridára is járt, Gainesvilleben, és elmondása szerint annak a kampuszán szabadon lófráltak az alligátorok. Pedig ez a város eléggé északon van az államon belül, azt hittem, ott már nem annyira mocsaras. Azt már végképp nem fogom, hogy hogy mertek az egyetem tavában úszkálni, amelyikben szintén voltak alligátorok is. Brrr. Fiatalság bolondság.