Kennedy Űrközpont


Floridai "nyaralásunk" harmadik napján Cape Canevaralban a Kennedy Űrközpontot néztük meg, és megtudtunk egy csomó mindent az űrtechnikáról. Például meg kellett magasítaniuk a kerítést, hogy ne másszanak be az alligátorok; a kilövőállomásra egy lánctalpas viszi az űrhajót, de nem aszfalton, hanem kavicságyon; és a most az űrben épülő nemzetközi űrállomás földi összeszerelő mühelyében vasárnap, úgy tűnt, nem dolgoznak. Nézzétek meg a fotós beszámolónkat is!


6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Említették, hogy az űrsiklóprogram leállítása után a союз -okon bérelnek helyet? :)

Gyuszko írta...

Ja, három évig csak az oroszok jártak fel az űrállomásra, és mikor utána az amerikaiak is feljutottak, tele volt szeméttel, és az amerikaiak voltak kénytelenek rendet rakni ott fent az oroszok után.

Névtelen írta...

utánam is más takarít az irodában :)

Unknown írta...

Hű de fennhordja az orrát valaki...

Névtelen írta...

Erre az amerikaiak takarítottak az oroszok után UL-re jobbat nem tudtam írni. Még jó, hogy nem azt találták ki, hogy azért kellett fenn "gravitáció", hogy működjön a "pottyantós".

Névtelen írta...

nagyon komoly lehetett. ami a mikrot illeti, ugy latom kommersz mikrot vittek fel, ami telleg meglepo! ezek szerint birja a gyurodest es a razkodast. nehogy mar a ruszkik osszeszemetltek mindent? nem tudom elhinni. ez inkabb urbanlegend, nem?