Alligátorok


Ti már ettetek alligátort? Fincsi! Olyan puha a húsa, mint a csirkének. Florida nagy része csupa mocsár, tele alligátorral. Azok a területek, ahol utak és városok vannak, mind mesterséges lecsapolással lettek meghódítva.

A nagyváros forgataga után egy alligátorfarmra és az Everglades Nemzeti Parkba is ellátogattunk. A parkban különféle kijelölt útvonalakon sétálgattunk. Fantasztikus élmény volt alligátorokat a természetes élőhelyükön látni. Ez elsőre riasztónak hangzik, úgy emlékszem, nem is akartam menni, mert megláttam egy fotót, amin egy alligátor sétál át egy úton. De Gyuszkó nem ilyen ijedős ám! Tényleg profik voltak a körülmények, és szuper, hogy mentünk. Óriási a park, van, aki napokra beköltözik lakókocsival, meg olyan autókat is láttunk az út szélén, amelyek környékén nem találtunk senkit - ők bizonyára elmentek a mocsárban kenuzni. Ki hogy fedezi fel a parkot...



2 megjegyzés:

Pálma írta...

Azért ez nem semmi.

U.i: Nekem is a libák tetszettek volna a legjobban

Puszi

Olgi írta...

Az egész utazásunk jól sikerült, de ha egy napot kellene kiemelni, talán ez lenne az. Sokkal tartalmasabb, izgalmasabb program volt az Everglades, mint amire előzetesen számítottunk.