Költözés


Á, nem nálunk, csupán csak a White House-ban. Holnap esküszik fel Obama, és költözik ki Bush. Felvonulás, koncertek, minden egyéb egész Washington DC-ben, de mi fog történni a Pennsylvania Ave 1600 alatt?

10.45-kor elindul Bush és Obama a Capitol Hillre, ebben a pillanatban ellepik a Fehér Ház előtti utat a költöztető kamionok, és vagy száz ember feszes munkába kezd. Hogy miért? Mert már aznap délután ötre mindennek el kell készülnie, amitől az Obama család otthonosan érzi magát. Ez gyakorlatilag a lakónegyed teljes átszabását és újradekorálását jelenti. Onnan indulva, hogy festés, tapétázás, új bútorok a helyükön, minden doboz kipakolva, beleértve az összes használati tárgyat, pl. minden ruha a gardróbban a helyén, azzal bezárólag, hogy a hűtőben és a spájzban a család kedvenc kajái sorakoznak. Mindehhez csak két kis lift áll rendelkezésre, úgyhogy nincs lazsa, a melósok minden perce be van osztva.

A nagy igyekezet azonban néha kevés, és csúsznak be malőrök. Egyszer nagyot néztek, amikor Ronald Reagen 5 helyett már háromkor megjelent, és még természetesen nem voltak készen, illetve este szokott beiktatási bál lenni, és amikor a Clinton család beköltözött, Hillary aznap esti báli ruháját 15 percig kereste a személyzet teljes idegbajban. Hiába, sok stresszes foglalkozás van...

Bushék összes cuccát azért nem most viszik ki, ők már egy ideje pakolásznak. De még búcsúzól ad melót a személyzetnek, ugyanis utolsó napján, ma estére hatalmas vacsorát szervez a Fehér Házba. A hagyomány szerint a búcsúzó elnök egy levelet hagy az újnak, de hogy azt a vacsora előtt vagy után írja meg Bush, és hogy milyen okosságok jutnak eszébe, talán örökre rejtély marad.

14 megjegyzés:

Olgi írta...

A költöztető kamionokról még csak csak mutattak egy-egy kamerafelvételt néha, de arról meg miért semmit, hogy egy fickó a Capitol felé még Busht követte "szorosan", az ott letett eskü után pedig már Obamát éjjel-nappal? Ő egy katona, aki a "football" becenevű, az atomfegyverek beindításához (ill. a hadsereg értesítéséhez) szükséges kütyüket hurcolássza. Van hozzá az elnöknek PIN kódja bizony. Ez aztán a valami, tisztára mint a filmekben!

Unknown írta...

Ez komoly, van egy nagy-piros-gomb-hordozó ember? Ez majdnem olyan durva feladat, mint a gyűrűhordozóé :)

Olgi írta...

Aha, komoly. Azzal a kis eltéréssel, hogy a hordozók többen is vannak (néha cserélik őket - bár ettől még nem sokkal nyugisabb), a táskában pedig nem egy nagy piros gomb van, hanem egy telefon meg egy notesz. A telón hívhatja az elnök a katonai csúcsvezetőket, kb. hogy "támadás", plusz elrendelheti a noteszben leírt különféle katonai műveleteket 1300 atomfegyvert illetően.

Névtelen írta...

Ez egy izgi téma, Olgi. Egyrész vicces lehet amikor kikeresi a tartalomjegyzékből, hogy aszongya "Korea előrenyomul ázsiában 42. o." Lapoz, majd bediktálja, hogy 150 kt az északi szélesség ennyi és ennyire..."
Másrészt a katona otthon töltőre rakja a telót, vagy egyszer kinyitják és gáz van :) "Hello tábornagy Barack vagyok. A saját számomról hívlak mert lemerült az atom" :)

Olgi írta...

A notesz lapozgatását már én is kabaréba illő módon képzeltem el magamban. :)
De biztos csak annyit kell mondania, hogy "vércse hadművelet indul", a fokokat meg majd más keresi ki/pötyörészi be.
Minden igyekezetem ellenére sem tudok többet a football-ról, kár, mert tök izgi valóban, de elég esélyes, hogy nem kell töltőre pakolgati azt a telefont, hogy szükség esetén működjön. Meg nyilván az sem játszik, hogy "talán próbáljuk meg a másik szobából, itt nincs hálózat".

Névtelen írta...

Rájöttem, hogy a telefon csak dinamós lehet.

Olgi írta...

Jedlik nélkül az USA nem lenne ma sehol...

Névtelen írta...

Az USA ott lenne, de Te nem biztos :)

Olgi írta...

Dehát ez kétértelmű! Most akkor megsértődjek vagy ne?

Névtelen írta...

Írtam ide tegnap, de megette a guláta. Szóval ne.

Olgi írta...

A guláta tehát az optikai kábelek ízeltlábúja? :)

Névtelen írta...

remek kis szocsatak nevtelen-el. :)

Névtelen írta...

Guláta - gulatus opticus - virtuális szörny aki kommenteket eszik néha.

Névtelen írta...

@soundria már hiába kedveskedsz, az első benyomás - ahol ledorongoltál - örökre bennem marad, hehe :)