Kiállítás


Art on lake - ez a címe és a honlapja annak az új kiállításnak, amit a Városligetben nyitott a napokban. Méghozzá a tavon!

Mi rögvest teszteltük is a terepet.

Mindenféle modern, leginkább a szobor szóval illethető alkotás került a tóba, eléggé szellősen elosztva. Magyar, de többnyire külföldi képzőművészek munkái. Csak most, csak ide tervezve. :)

Meg lehet nézegetni a szobrokat a parton sétálva, a hídról, vagy akár csónakázás közben is. Mivel 12 év alatt tán még soha nem csónakáztunk együtt, kipróbáltuk ezt is. Poén, hogy senki nem aggódik, hogy esetleg nekimégy az alkotásoknak, lényegében ezt is szabad. (Persze ez nálunk szóba sem került, hiába fújt a szél...)

Még szembeötlő, hogy friss a kiállítás, egyrészt egy-két alkotáson még dolgoztak a vízhatlan horgásznacis melósok, továbbá a Prizma bárban épp előttünk tesztelték VPOP-s pólóba bújt, magukat bizonyára NAV-osnak valló egyének a pénztárgépet, akik majd lehet, rájönnek, hogy a csónakosok nyugtaadási szokásai is vizsgálatra érdemesek.

Teljesen mindegy, hogy ez-e soros EU elnökségünk legnagyobb eseménye, meg azon sem fontos agyalni, hogy az ötlet mennyire egyedi, sok körbeevezhető kiállítás bizonyára nincs. Már csak ezért is bátran ajánlom, hogy mindenki menjen el, aki épp Budapesten jár. Szeptemberig él a lehetőség. Megemlítendő, hogy (fél órát nyugton ülni tudó) gyerekekkel is jó program lehet, a bátor kiskölköknek mentőmellényt is kínálnak, babakocsit pedig a mólón lehet hagyni.

Kedvcsinálónak, és az otthon maradóknak küldjük városligeti fotóinkat új formában (de a szokásos helyen és formában is elérhető):



4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem ez nagyon bejön. Különösen a kavicsos csibe. Láttam hasonlót a KOGART-ban. Ott egy női alakot rakott ki egy magyar művész, ha jól emlékszem közel 25.000 db icikepicike katicabogárból úgy, hogy közben még az árnyalatokra is figyelt.
És milyen szép lett felújított épület is! Köszi az ízelítőt! Tuti elmegyünk!
Puszi
Maki

Olgi írta...

A kavicsos tudod mi? Hóember... :)

Éljenek a mai mecénások!

Névtelen írta...

Ne már! Tényleg az egy hóember?!? Hát a fényképről én tutira kacsának néztem! Muszáj élőben is tesztelnem :-)
Maki

Olgi írta...

Hóember alakú kavicsszobor - kb. arra utalva, hogy még egy adag globális felmelegedés stb. után csak kőből tudunk majd ilyet építeni.

Azért nem sok másikra tudok ilyen okosat mondani... volt pár értelmezhetetlen, de attól még jó móka a helyszínen szétnézni.