Időutazás


Legújabb kalandunk során 1585-ben találtuk magunkat Warwickben, egy kis angliai faluban, ami nagyon felpezsgett a mai napra, hiszen maga a királynő, Erzsébet teszi tiszteletét a faluban.

Ennek persze nem csak a fele tréfa, hanem az egész, mert nem is Warwickbe, hanem Sterling, NY-ba mentünk, mely minden nyáron otthont ad egy - a fenti kerettörténetbe helyezett - reneszánsz fesztiválnak. A helyszín egy remekül választott 35 hektárnyi(!) terület egy erdős-árnyas domboldalon, ahol nem csak sok különböző poénos házacska fogadott minket, hanem több mint 200 beöltözött színész is. Van, aki közülük csak lófrált és beszélgetett a faluban, van, aki fellépett a 12 színpad valamelyikén, ahol folyamatosan követték egymást az előadások, teljes képtelenség volt mindent megnézni egy nap alatt. A színészeken túl még sok belépőjegyes vendég is beöltözött a korhoz illő szerelésbe, amit vagy a helyszínen béreltek egész napra, vagy otthonról hoztak. Ezek hasonlóan jók voltak, mint a hivatásosaké, de a brit tájszólás hiánya, és a fényképezőgép elárulta, ki nem profi.

Láttunk természetesen lovagi tornát, igazi kardnyelőt, akasztást a főtéren, kiöregedett bohócot, bábszínházat, sólymokat, magát a királynőt, sok kézművest, mutatványost, sárkányfű-árust, mint a Süsüben, és rengeteg, kizárólag emberi közreműködéssel működő korabeli vidámparkba illő játékot. Nagyon kellemes program volt, azóta is ezt ajánlgatom mindenkinek. Ki ne érezne kedvet ezután fotóink nézegetéséhez? Ide klikkeljetek!

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem is olyan kicsi falu az angliai Warwick. A vára ma is gyönyörű, tele korabeli berendezéssel, jelmezbe öltözött várnéppel és maga Warwick is aranyos, történelmi emlékekben gazdag település, mi meg ott jártunk. Nagyon tetszett.

Unknown írta...

Rákerestem erre az igazi angliai Warwickra, és hát igen, nagyon komoly az a kastély! Kísértetekkel is találkoztatok? Állítólag vannak ott azok is...

soundria írta...

Asszociáció:
Láttátok Shyamalan - The Village cimű filmjét? Ha nem, nézzétek meg.

Olgi írta...

Nem láttuk még, de felkerült a listánkra - amiről ma a Quantum of Solace esedékes :)

Zsuzska írta...

hogy tetszett a Quantum of Solace?

Olgi írta...

Valahogy nem voltunk tőle elájulva - de a Casino Royale-nál azért jobb.