Vízum és almalé


Lassan elerkezettnek ereztuk az idot arra Gyuszkoval, hogy vizumszerzesi cellal ismet latogatast tegyunk az USA nagykovetsegre. Mi mar csak igy nyomjuk, tobbszor is megyunk.
Ugyanis egyszer mar jartunk ott decemberben, amikor is azzal szembesultunk, hogy szepek, okosak, ugyesek vagyunk, a szukseges dokumentumcsomagot is pontosan osszeallitottuk, es szeretnek is minket, sot, be is akarnak engedni az orszagukba, de megismertettek minket azzal a szaballyal, hogy a vizumunkat csak marciustol allithatjak ki (120 days before the start date of the program). Megjegyzendo, hogy ez az info nem volt rajta semelyik igenylolapon, es a konzulnak sem ment fejbol. Igy elbucsuztunk egymastol. Nem tudom, hanyan amiatt nem kapnak megjelenesukkor vizumot, hogy tul koran kertek. Igen ritka eset lehet, nem is volt ilyen rubrika a visszahivo lapon, csak az utolso, "other" sorba kerult ez a 120 napos szabaly.
De most alapvetoen minden rendben ment. Olyannyira, hogy papirokat mar nem is kertek, ezek emlekeztek mindenre! Ezt kivetelesen nem bantuk, mert be kell vallani, hogy a doksik egy reszet itthon hagytuk...
Mar meg is erkeztek az utleveleink, bennuk a vizummal. Futar hozta, meglepodesunkre a szemelyes atvetelt mar nem preferalja a kovetseg. Nagyon vicces, hogy mindegyikonk vizuman, ergo a Lolaen is ott virit nagy betukkel, hogy Cornell University. :)
Arra a sanyaru kovetkeztetesre jutottunk viszont, hogy mintha a J vizumra kellene a legtobbet sorban allni. Persze ezt biztos mas is igy erzi, a sajatjaval kapcsolatban. J, mint pl. babysitter es tudomanyos kutato. Ez a csoportositas mokas, nem?
Amig mi a kovetsegen szobroztunk, Lolanak itthon eljott az evesido. Ugy gondoltuk, hogy tavolletemben az a legegyszerubb megoldas, ha megkostolja az almalet. Cumisuvegbol. Ezzel csak ket problema volt, meghozza az, hogy almalet meg soha nem evett / ivott, es a cumisuveggel sem szokott talalkozni.
Anyamell-formaju hiper-szuper latex anyagu valtoztathato folyaserossegu cumi. Persze. Lolat nem vertetek at! Bar ez erdekel meg valakit, ha ugyis az az eredmeny, hogy en megvettem ezeket a cuccokat? Amugy meg megkostoltuk az almalevet Gyuszkoval, hu, nagyon fincsi! Mindkettonknek kifejezetten izlett. Asszem nagy harc lesz a maradekert - most csak koztunk, de remelem, idovel Lola is beszall majd!

7 megjegyzés:

KerGiz írta...

Csak vigyázzatok, az én kisfiamat jól meghajtotta az almalé. Az alma-narancs italka viszont nagy kedvenc lett.
Jó egészséget Nektek, és mindenképpen olvasni fogom a blogot.

KerGiz voltam, Gyuszkó anyukájának volt kolleganője, hímzőtársa. :-)

Olgi írta...

Udv. az olvasotaborban, KerGiz! Koszi a tippet. Eddig nem volt gond, az uvegben maradt italmennyiseg es a ruhan levo foltok alapjan Lola pocijaba max. egy csepp almale ert le...

soundria írta...

hi,
tagadhatatlan, h rendkivul paranoid orszag all a golyobis kellos kozepen. amugy meg felkeltette az erdeklodesemet az en vizumom irant. en R-t kaptam, az mi? "hulye turista"? :)
azert oket is at lehet verni. pont kirugasom elott par hettel adtak 10 eves vizumot a Citibankos egzisztenciam miatt. most, hogy mar megvan, ennel rosszabb nem is lehet az egzisztenciam az o szemopontjukbol. akkor sikeres manager- most kezdo vallalkozo, majdhogynem veszteseges. :)

soundria írta...

az ora miert mutat 1:14-t vajon?
nem tudtok beallitast eszkozolni, h GMT+- hol vagytok? vagy egyszeru bug?

ciao

Olgi írta...

Aha, koszi, valami csendes-oceani idozona volt beallitva. De miert az volt alapertelmezett, ha Gyuszko beirta, hogy o Budapesten van? Na, mindegy, atallitottam.

Es ezt talaltam R1 vizumrol, de nekem az a tippem, hogy nem misszionariuskent szeretnel ott napokat eltolteni (erted, a vegen meg kiderul, hogy jol atvagtak...):
The R1 visa is available to foreign members of religious denominations, having bona fide non-profit religious organizations in the U.S., for entering the U.S. to carry on the activities of a minister or religious worker as a profession, occupation or vocation.
Examples of persons in religious occupations include, but are not limited to, liturgical workers, religious instructors, religious counselors, cantors, catechists, workers in religious hospitals or religious healthcare facilities, missionaries, religious translators, or religious broadcasters. This group does not include janitors, maintenance workers, clerks, fundraisers, or persons involved solely in the solicitation of donations.

Unknown írta...

soundrianak: Vizumnak van tipusa es osztalya. R osztalyu is van, lasd olgi hozzaszolasa. Viszont van R tipusu, ami csak azt jelenti, hogy "REGULAR". Majd szolj, ha nem R tipusut kapsz, hanem D-t, mert az azt jelenti, hogy "DIPLOMAT".

Olgi írta...

Es ha az R utan az van odairva, hogy B1/B2, akkor az a "beengedunk, hogy nalunk kolts penzt tipusu turista" vizum. De lehet hogy ok is ugy gondoljak, rovidebben, ahogy irtad. Ezt nem kerdeztuk meg a konzultol...