Alkotások


Lola rajzol. Sokszor, sok érdekeset. Néha alig akarja abbahagyni. A hét terméséből szemezgetünk. Lola azt üzeni, hogy ő már ovis, szóval már nem csak irkafirkákat tud. Na, nézzük!

Elsőnek jöjjön egy katica. Szigorúan 4-3 megosztásban kerülnek a pöttyök a katica kitinszárnyára. Az, hogy az alsó szárnyak is pöttyösek, legyen művészi szabadság. Megjegyzem, hogy az egyik alsó szárny körvonalát én rajzoltam, de csak felszólításra, és csak azután, hogy Lola megmutatta a másik szárnnyal, hogy is kell...



Balra hóember, virágos fátyolban. A jobb oldalit Gyuszkó rajzolta, de a lábait annak is Lola. A végén természetesen azt magyarázta, hogy ez a hármas "anya-apa-Lola".



Feketével egyik kedvencem, egy egyperces művelet eredménye, a királylány és a királyfi. De a rózsaszín embereknek is van története.



Hú, itt van minden. Hóemberek, felhők, nap, a jobb szélen a felhőkből kiadós eső is esik. Középen autó és virág, felettük, a felhőkhöz közel LABIRINTUS. Nem, nem azt mondta, hogy fagráf, hanem határozottan azt, hogy labirintus.



Középen, satírozott kék színnel látható a kör alakú medence, amibe balról - a naphoz hasonló alakú CSAPból - befolyik, jobbra pedig kifolyik a víz. A medence partján piros fürdőruhás kislány. A kép bal sarkában, a pillangó alakhoz hasonlító képződmény az alkotó szavaival "CSÚSZDÁK CSAK FELNŐTTEKNEK". A kép jobb sarkában, a nyomtatási dátum felett pirossal és narancssárgával ábrázolódik ki a FAGYIOSZTÁS jelenete. Pirosban a fagyis és kezében a tölcsér. Narancssárgával a székek, mert hogy oda mennek az emberek, nekik bizony sorba kell ülni a fagyiért. Megvan?

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ő írja a nevét?

Olgi írta...

Mi eddig párszor már leírtuk a keresztnevét előtte, és egyszer másodikra elég jól sikerült neki a másolás. De mivel nem nyomatjuk, nem használja / nem emlékszik.

A bejegyzés első képén szereplő név az én művem - ez volt az a papír, amit a szülinapján kiraktam az asztalra, azzal a felirattal, hogy "Lola 4 éves" - és mindenki rajzolhatott rá. Nem volt túl népszerű programpont, de Lola utólag hamar elhasználta a lapot.

Névtelen írta...

Ügyes.

Olgi írta...

Köszi, átadom neki.